Backend Elios

​Administrera dina laddstationer​

Administrera dina laddstationer

Backend-systemet ELIOS administrerar dina laddstationer och laddboxar. ELIOS är helt webbaserat och ger dig full kontroll över dina laddstationer genom åtkomst till laddningsstatistik, användarhantering och inställningsmöjligheter av laddstationerna. I ELIOS grupperas laddstationer efter företag eller plats och presenteras sedan i en kartvy eller listvy.

 

ELIOS fungerar enbart med laddstationer av fabrikatet Elinta.

 

När man köper en Elinta laddstation eller laddbox med kommunikationsmöjlighet (Ethernet/Wifi/3G) ingår licens för ELIOS i 24 månader. Därefter kan licensen förlängas.

Användarhantering

Användarhantering

Laddningsstatistik

Laddningsstatistik

Konfigurering

Konfigurering

Användarhantering

Vem får ladda?

Att ha kontroll på vem som kan och får ladda på sin laddstation får väl ändå ses som viktigt. I ELIOS-kopplade laddstationer hanteras användarkonton som sedan knyts till ett RFID-chip. På sådant sätt får du som administratör full kontroll på vem som kan nyttja din laddstation och ladda bilen.

 

I ett scenario där laddstationen också erbjuder publik laddning via ett betalsystem ger dig RFID och ELIOS möjligheten till att samexistera. Publika användare startar och stoppar laddning via betalsystemet, medan du och dina registrerade användare i ELIOS använder RFID för att reglera åtkomsten till laddstationen.

Laddningsstatistik

Varje användares laddningar visas i realtid och sparas så att du som administratör kan se hur mycket laddstationen brukas och av vem. Förbrukning visas i både kWh och åtgången laddtid.

Statistiken kan visas per laddstation eller per användare och ger dig enkelt möjlighet att se nyttjandet. Informationen kan också enkelt sparas ner i fil för vidare användning i valfritt system hos dig, till exempel i ett löneunderlag för dina anställda.

Genom laddningsstatistiken får du också kontroll på hur mycket respektive laddstation används och om det skiljer sig mellan de olika uttagen på stationen.

Laddningsstatistik

Inställning och konfigurering

I ELIOS konfigureras laddstationer för att optimeras efter dina förutsättningar.

 

Genom att ange GPS-koordinater för laddstationen visas placeringen korrekt i kartvyn.

 

Ifall du har för avsikt att koppla laddstationen mot ett OCPP-baserat tredjepartssystem är det i konfigureringsläget som det görs.

 

Laddstationerna kan också grupperas efter företag, organisation eller plats för att enklare administreras ifall du har många att hantera. Genom att gruppera dem kan du också använda lastbalansering av inkommande effekt så den distribueras dynamiskt mellan laddstationerna.

Inställning och konfigurering