Next Green fibertjänster

Vi vet hur man bygger fibernät

Våra tjänster

projled_bg

Projektledning

konsult_bg

Konsultation

undere_bg

Underentreprenör

besikt_bg

Besiktning

project_planning

Projektledning

Oavsett om du är nätägare, nätbyggare eller bostadsrättsförening hjälper vi dig med att leda ditt projekt inom byggnation av fibernät. Det kan vara helt nya installationer eller förändringar på redan befintliga nät, smått eller stort.

Vi står på din sida och styr ditt projekt så kostnadseffektivt och kvalitativt som det är möjligt. Hos Next Green AB finner du projektledarkunskap som baseras på 10-tals år av erfarenhet. Vi har utfört och lett fiberbyggnationer sedan mitten av 90-talet.

Vi arbetar gärna efter etablerade branschstandarder såsom AB04, ABT06, SS 455 12 01 och Robust fiber.

Exempel på projekt som vi varit projektledare för:

 • Utbyggnadsetapper av Mora stadsnät
 • Utbyggnadsetapper av Orsa stadsnät
 • Utbyggnadsetapper av Dala Energis fibernät
 • Utbyggnadsetapper av Malungs Elnäts fibernät
 • Utbyggnadsetapper av Skistar Sälens fibernät
 • Uppbyggnad av Idre Fjälls fibernät
 • Uppbyggnad av Vasaloppsfibern
 • Morastrand AB, utbyggnad av FTTH 1 600 lägenheter
 • Leksandsbostäder AB, utbyggnad av FTTH 900 lägenheter
 • Orsabostäder AB
 • Skoglunds Fastigheter, Leksand och Mora
 • Mer än 30 bostadsrättsföreningar
 • Mer än 20 industrinätverk

Konsultation

Vi ger dig råd om fibernät och tillhörande produkter. Är du eller ska du som nätägare in i en upphandlingsprocess? Vi bistår gärna med oberoende konsultation kring nätdesign, förfrågningsunderlag (ffu), anbudsutvärdering och avtalstecknande med de valda entreprenörerna.

Med erfarenhet från hundratals nätinstallationer törs vi påstå att vi vet hur man bygger nät enligt branschens standarder och krav.

Next Green är en oberoende och neutral aktör i fiberbranschen eftersom vi själva inte lämnar anbud eller tecknar entreprenadkontrakt. Vi hjälper dock gärna både nätägare och entreprenörer med allt vad som rör byggnation, drift och förvaltning av fibernät.

Kontakta Paul Eriksson för mer information.

konsult
subcontractor

Underentreprenör

Använd våra fibertekniker som om de vore dina egna.

Vi vet hur det är. Ibland kör det ihop sig och tiden räcker inte till. Eller så har du varit framgångsrik och lyckats räkna till dig aningens mer uppdrag än vad du har fibertekniker till. Lugn, det löser vi. Vi kapar din toppar, oavsett om de är tillfälliga eller långa. Våra fibertekniker har mångårig erfarenhet från fiberinstallationer och kabeldragningar och är vana att arbeta i underentreprenadform. Tacka för det, då det är det enda de gör.

Självklart ligger vår debitering på en nivå så att du fortsatt kan tjäna pengar.

Kontakta Håkan Sundkvist för en första diskussion.

Besiktning

Anlita oss för besiktning av ditt fibernät eller under pågående fibernätsbyggnation.

Vi följer föreskrifterna i branschstandarden Robust fiber och utför besiktningar av fibernät. I byggnation enligt Robust fiber ska helst en besiktningsman utses i samband med projektstart. Besiktningsmannen hjälper sedan parterna, byggherren och projektledaren för entreprenaden, med löpande kontroller att arbetet med fibernätet sker enligt överenskommelse och att byggherren får det denne har beställt.

Efter genomfört fiberprojekt bör slutbesiktning ske och då utför den utsedda besiktningsmannen en besiktning av de inblandade entreprenaderna och ger sedan ett utlåtande i ett standardiserat protokoll.

Kontakta Håkan Sundkvist för en första diskussion.

fiber-besikt