Ny publik laddstation för elbilar i Mora

Ny publik laddstation för elbilar i Mora

Moraföretaget Next Green kommer att bygga en laddstation för elbilar utanför Next klimatklivetGreens kontor på Brudtallsvägen 14 i Mora. Laddstationen stödjer alla typer av elbilar och kommer att byggas i januari 2018.

 

Laddstationen blir publik och kan användas av bland annat elbilsåkare på väg till fjälldestinationerna i Sälen eller Idre, berättar Paul Eriksson, vd på Next Green. Stationen kommer även att användas av hyresgäster i företagshotellet på Brudtallsvägen samt Next Greens egna personal, säger Paul Eriksson.

 

Next Green säljer laddstationer för såväl hemmabruk som på arbetsplatser och destinationer i form av hotell, restauranger och köpcentrum. Elektrifieringen av fordonsbranschen innebär en stor omställning mot klimatsmarta transporter, berättar Paul Eriksson. Det är fortfarande i ett rätt tidigt skede men alla företag och fastighetsägare vi pratar med är mycket intresserade och övertygade om att elbilar är framtiden, fortsätter Paul Eriksson. Vi har många förfrågningar på smarta laddlösningar och bedömer att behovet kommer att öka starkt de närmaste åren, avslutar Paul Eriksson.

 

Projektet med den nya publika laddstationen i Mora stöds av Klimatklivet.

Dela det här:

Leave a Reply