2,5 miljoner elbilar år 2030

Dela storyn:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Branschorganisationen Power Circle har reviderat prognosen för elbilsutvecklingen i Sverige. Det var inte på smått sätt man reviderar heller. Power Circles nya prognos föreställer sig numera över 2,5 miljoner laddbara bilar år 2030, istället för tidigare antagna 1,5 miljoner, alltså 1 miljon fler elbilar än man tidigare trott.

Egentligen bekräftar det bara vad vi har känt under en tid, säger Paul Eriksson, vd på Next Green. Intresset för elbilar och därmed också våra produkter, är mycket stort ute bland folk och företag. Vår försäljning av utrustning för laddning av elbilar ökar för varje månad och vi har börjat titta på att rekrytera personal på försäljningssidan.

Vi har två stora produktnyheter som kommer att lanseras under 2019, berättar Paul Eriksson. En laddboxmodell riktat främst mot hemmamarknaden och en destinationsladdare som förväntas bli någonting extra. Men det får än så länge ses som en teaser om vad som komma skall, avslutar Paul Eriksson.

Länk till Power Circle:s pressmeddelande:

http://powercircle.org/nyhet/sverige-ar-pa-vag-mot-25-miljoner-laddbara-fordon-2030/

Next Green Stories

Fler Stories

Vi stöttar framtidens ingenjörer

Next Green har under året haft glädjen att samarbeta med Hanna Ardenvik och Emma Wahlström från Utvecklingsingenjörsprogrammet på Högskolan i Halmstad. Tillsammans har vi diskuterat

Nyhet! Balk- och fasadfäste

Next Green – Rörfäste balk- och fasad 60-108 är  framtaget för att montera ett 60-108mm stolprör på exempelvis avvisarplank, avvisarbalk, kantbalk, stödmurar eller fasader för

Nyhet! Påkörningsskydd stolpe

Next Green – Påkörningsskydd stolpe 114-750 (E-nr: 27 002 96) är ett påkörningsskydd för din laddstation framtaget för att monteras antingen direkt i exempelvis betong