Ny slimmad laddbox

Dela storyn:

Nya HomeBox Slim från Elinta har ett mycket smidigt yttre utan att ge avkall på inre funktioner, laddeffekt eller kvalitet. Med sina nätta yttermått passar den perfekt för montage vid garage och carport, eller varför inte vid kontorsbyggnaden. Med en bredd på endast 165 mm fungerar den utmärkt att montera parvis bredvid varandra om behov finnes.

HomeBox Slim finns för 1-fas eller 3-fas anslutning, samt med eller utan kommunikation.
Trots sitt slimmade yttre kan den leverera upp till 22 kW i 3-fasutförande och med 32 A ström. En riktig arbetshäst till storleken av en ponny. I HomeBox Slim-modeller med kommunikation (3G/Wifi/Lan) ingår dynamisk lastbalansering i ett scenario med flera Elinta HomeBox på samma elanslutning. Perfekt för att automatiskt och dynamiskt fördela tillgänglig ström mellan två eller flera laddboxar.

Oavsett om det gäller elsäkerhet eller skydd mot obehörigt användande har HomeBox Slim högsta möjliga säkerhet. Jordfelsbrytare med personskydd typ A är standard i HomeBox Slim. Om installationen kräver jordfelsbrytare typ B finns detta för externt montage, till exempel i elcentralen. Kontakta din elinstallatör för rådgivning eller ring till oss så reder vi ut begreppen.

Som ett åtkomstskydd finns HomeBox Slim i utförande med RFID. I dessa modeller ingår 10 RFID-brickor vilka används för att aktivera laddningen. På sådant sätt säkerställs vem som får ladda vid laddboxen.

Ta kontrollen över din laddning genom att använda Elinta Charge appen på din mobiltelefon. Tack vare ett enkelt gränssnitt får du snabbt tillgång till inställningar och historik över din laddning och kan optimera inställningarna att passa just din laddning.

I HomeBox Slim-modeller med kommunikation ingår tvåårslicens av det avancerade backend-systemet ELIOS. Med ELIOS får du full kontroll över dina laddboxar och kan styra effekter och inställningar hur och när laddning ska ske. Du kan också hantera olika användare som ska ha tillgång till att ladda. Du grupperar enkelt dina laddboxar i efter geografisk placering och kan ställa in vilken effekt som ska delas mellan laddboxarna för att få en intelligent lastbalansering av den tillgängliga strömmen.

I ELIOS hanterar du såväl HomeBox-modeller som de kraftfullare CityCharge-laddstationerna och har all din Elinta laddutrustning i samma administrationsverktyg. HomeBox Slim med kommunikation kan integreras mot betalsystem antingen via branschstandarden OCPP eller via API mot ELIOS.

HomeBox Slim finns i hela 12 olika designutföranden, allt för att snyggt passa in på vilken fasad som helst.

Skaffa HomeBox Slim idag genom att besöka www.laddshoppen.se eller genom att kontakta din favoritelektriker. Läs mer om HomeBox Slim här.

Next Green Stories

Fler Stories

Kundcase Svensk Fordonsladdning

Svensk Fordonsladdning från Rättvik i Dalarna är specialiserade på kompletta helhetslösningar inom fordonsladdning. Processen inkluderar allt från förstudie och projektering till installation, drift och underhåll

Kundcase Voltiva

Vi tar tacksamt emot bilder från olika kundcase där installatörer och operatörer runt om i landet använder våra produkter för utrullning av laddplatser. Den här