Klart personalen ska kunna ladda

Dela storyn:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

SECO TOOLS SATSAR STORT PÅ ELBILSLADDNING

Övergången till elbilar medför förändringar i hur energi ska fyllas på i bilarna. Hos den anrika verktygstillverkaren Seco Tools i Fagersta har man förstått detta och satsat på ett smart laddsystem med 20 laddplatser från Next Green. Tillsammans med elinstallatörerna Midroc Electro har Next Green levererat ett modernt laddsystem som gör det möjligt för Seco Tools personal att ladda bilen under arbetstid.

Vill vara en attraktiv arbetsgivare

-Vi känner att vi vill vara en attraktiv arbetsgivare och stötta personalen i en övergång till fossilfria personbilar, säger Christer Jönsson, koncernfastighetschef på Seco Tools. Efter att ha utvärderat några alternativ föll valet på Midrocs och Next Greens lösning, fortsätter Christer Jönsson. Montage och driftsättning har skett i januari 2021 och det har avlöpt utan problem, berättar Christer Jönsson.

Marknadsledande effekthantering

Laddsystemet är av svenskt fabrikat och kommer från Kistaföretaget CaCharge, marknadsledande inom effekthantering och flexibla betalfunktioner för elbilsförare. Tack vare laddsystemets förmåga att smart fördela tillgänglig ström behövs det inte göras någon uppgradering av elanslutningen till parkeringsområdet. Det räcker långt med det som tidigare användes till motorvärmning.

-Faktum är att vi skulle kunna ladda ca 40 bilar på en arbetsdag på den 50 A ström som är avsett för elbilsladdning, berättar Paul Eriksson från Next Green. Det finns alltså kapacitet att växa den dagen det behövs fler laddplatser.

Smarta betalfunktioner

-Laddsystemet CaCharge är dessutom mycket flexibelt när det kommer till att kunna ta betalt för laddning, fortsätter Paul Eriksson. Det är ett krav från Skatteverket att en arbetsgivare tar betalt för laddning på jobbet, eftersom el numera ses som drivmedel och därför klassas det som en dold förmån om någon laddar sin bil utan att betala för elen.

Next Green Stories

Fler Stories

Nyhet! Balk- och fasadfäste

Next Green – Rörfäste balk- och fasad 60-108 är  framtaget för att montera ett 60-108mm stolprör på exempelvis avvisarplank, avvisarbalk, kantbalk, stödmurar eller fasader för

Nyhet! Påkörningsskydd stolpe

Next Green – Påkörningsskydd stolpe 114-750 (E-nr: 27 002 96) är ett påkörningsskydd för din laddstation framtaget för att monteras antingen direkt i exempelvis betong

Nyhet! Poleplate 200 A för ABB TERRA

Vi välkomnar Poleplate 200 A till Next Greens familj av stolpfästen för laddboxar. Poleplate 200 A är framtagen i samarbete med ABB och har hålbild