Vandrarhem skaffar laddsystem

Dela storyn:

För att möta ett ökande laddbehov bestämde sig Malin och Patrik Näs, ägare till Saxvikens Vandrarhem i Mora, att satsa på ett smart och effektivt laddsystem. Efter att ha tagit kontakt med laddexperterna på Next Green så presenterades några olika förslag. Valet föll på ett appstyrt laddsystem av fabrikatet CaCharge som har ett bra och enkelt sätt att ta betalt för laddning och som är smart när det gäller att fördela strömmen när man laddar flera bilar samtidigt. En annan mycket viktig faktor är att laddning och betalning sker utan administration för vandrarhemmet.

Moderna faciliteter

Vi vill kunna erbjuda våra gäster moderna faciliteter och tror att det kan vara avgörande om vi får en bokning eller inte, säger Patrik Näs som tillsammans med sin fru och familj driver vandrarhemmet med 11 rum, några stenkast från Siljans strand i centrala Mora. Själva fastigheten har varit i familjens ägo under många år men har nu renoverats upp till ett modernt vandrarhem. Vi har inte varit igång med vandrarhemsverksamhet så länge, men nästan omgående fick vi elbilister som nosade reda på oss och bodde över och passade på att ha bilen på laddning under natten, fortsätter Patrik Näs. Den första laddgästen, en Teslaägare, avbröt sin pågående Superchargerladdning nere på Mora och åkte direkt upp till oss när han fick klart för sig att vi hade bra laddmöjlighet vid vandrarhemmet, 10 meter utanför dörren.

Next Green levererar

Laddutrustningen monterades av en lokal elfirma och har sedan driftsatts och startats av Next Green. Ett modernt laddsystem behöver ställas in så att betalfunktioner och hantering av laddsessionerna sker på det sätt som fastighetsägaren önskar. Next Green är systemleverantörer av CaCharge laddsystem och levererar laddutrustning i samarbete med elinstallatörer över hela Sverige.

Öppen för allmänheten

Patrik Näs har ambitionen att även hålla laddplatserna tillgängliga för allmänheten. Eftersom det inte finns så många publika laddmöjligheter i Mora än och att vi nu investerat i en modernt och anpassningsbart laddsystem, så finns det ingen anledning att det ska vara ett slutet system, menar Patrik Näs. Jag är övertygad om att de laddbara bilarna är här för att stanna och att det kommer att öka mycket under de närmaste åren, fortsätter Patrik. Då är det väl lika bra att vi hjälper utvecklingen om vi ändå har möjligheten, avslutar Patrik Näs.

 

Next Green Stories

Fler Stories

Kundcase Svensk Fordonsladdning

Svensk Fordonsladdning från Rättvik i Dalarna är specialiserade på kompletta helhetslösningar inom fordonsladdning. Processen inkluderar allt från förstudie och projektering till installation, drift och underhåll

Kundcase Voltiva

Vi tar tacksamt emot bilder från olika kundcase där installatörer och operatörer runt om i landet använder våra produkter för utrullning av laddplatser. Den här