Idre Fjäll satsar stort på elbilsladdning

Dela storyn:

En viktig del i Idre Fjälls framtidsplan

Skiddestinationen Idre Fjäll och laddsystemsföretaget Next Green inleder ett samarbete vad gäller laddning av elbilar. I en första etapp har det skapats 40 laddplatser på tre olika parkeringsområden för att ge Idre Fjälls besökare utmärkta möjligheter att ta elbilen till fjällsemestern.

Next Green har framarbetat ett koncept för elbilsladdning speciellt för destinationsmål som till exempel skidorter och omkringliggande stugbyar och bostadsrättsföreningar. Elbilisterna får tillgång till en trygg och enkel laddning samtidigt som destinationen, omkringliggande bostadsrättsföreningar och enskilda stugor får ett enhetligt system för att hantera laddningar, strömfördelning och betalfunktioner. Oavsett om laddning sker vid skidbackens parkeringsområde eller vid en närliggande lägenhet så har elbilisten ett enkelt och smidigt sätt att få igång laddning med hjälp av en app.

– Idre Fjäll expanderar som nav i fjällvärlden och en naturlig del av det är att kunna erbjuda våra gäster en modern infrastruktur för att kunna förse bilar med el, berättar Peter Entian, projektledare på Idre Fjäll. Vi kommer att bygga ut med områden för laddning i etapper och i detta första steg har det skapats 40 laddplatser, fortsätter Peter Entian.

Laddplatserna är ihopkopplade till ett system som hanterar laddströmmar och betalning på det sättet som Idre Fjäll vill att det ska fungera. Genom att koppla ihop laddplatserna i ett nätverk fås också möjlighet att fördela strömkapaciteten på ett smart sätt så att man kan ladda många bilar samtidigt på relativt lite ström. I de allra flesta fall gör det att destinationen eller stugbyn slipper investera i kostsamma nya elabonnemang utan man kan köra på den ström som redan är framdragen till parkeringsområdet, stugan eller lägenheten. Laddsystemet baseras på produkter från svenska CaCharge – marknadsledande inom laddning vid parkeringsplatser och flerbostadshus.

Installation av denna första etapp har skett under försommaren 2021 och utförts av lokala elektriker.

 

Next Green Stories

Fler Stories

Kundcase Svensk Fordonsladdning

Svensk Fordonsladdning från Rättvik i Dalarna är specialiserade på kompletta helhetslösningar inom fordonsladdning. Processen inkluderar allt från förstudie och projektering till installation, drift och underhåll

Kundcase Voltiva

Vi tar tacksamt emot bilder från olika kundcase där installatörer och operatörer runt om i landet använder våra produkter för utrullning av laddplatser. Den här