Högfjällshotellet satsar på laddning

Dela storyn:

Ett av Sveriges mest välkända hotell, anrika Högfjällshotellet i Sälen, storsatsar på den gröna omställningen genom att erbjuda sina gäster möjlighet till laddning av elbilar.

Inför stundande vintersäsong har systemleverantören Next Green levererat ett samordnat CaCharge laddsystem till tre parkeringsområden vid Högfjällshotellet. Det rör områdena Högfjällsparkeringen, bostadsrättsföreningen Clüver samt vid själva hotellparkeringen och omfattar i denna etapp 20-talet laddplatser. Sedan tidigare har Högfjällshotellets systerföretag Gammelgården erbjudit smart elbilsladdning via ett likadant system.

– Utan tvekan ligger det i tiden att ett hotell ska kunna erbjuda laddplatser, berättar Martin Sahlberg, operativ chef vid Högfjällshotellet. Vi tittade på ett antal olika lösningar och Next Green presenterade ett helhetskoncept för laddning vid destinationsmål som var mycket attraktivt. Våra krav om enkelhet för bilisten, tydlig affärsmodell och hög kvalitet på produkterna uppfylldes med råge, menar Martin Sahlberg.

– Det känns hedersamt att få vara leverantör till ett hotell med höga ambitioner, säger Sebastian Hohenthal, säljchef på Next Green. Vi har skalbart laddsystem som vi levererat till många hotell och bostadsrättsföreningar, inte minst i fjällvärlden, där anläggningsägaren får en administrationsfri laddlösning och enkel möjlighet till extra intäkt vid sina parkeringsplatser. En viktig sak för att kunna skapa destinationsladdplatser är förmågan att kunna ladda många bilar på redan befintligt elabonnemang, fortsätter Sebastian Hohenthal. Vi menar att CaCharge avancerade laddteknik är marknadsledande och gör så att anläggningsägaren slipper dyra investeringar i nya elanslutningar.

Next Green Stories

Fler Stories

Next Green + Ahlsell Oy Finland

Vi vill glädjande meddela att Next Greens produkter nu finns beställningsbara på S-nummer hos Ahlsell Finland. Flera av produkterna finns på Ahlsells finska lager för

Produktnyhet! Polebox Compact

Next Green Polebox Compact (E-nummer 27 004 12) är ett stolpfäste för mindre laddboxar avsett för montage på Ø 60 mm rörstolpe. Polebox Compact underlättar till