Högfjällshotellet satsar på laddning

Dela storyn:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on pinterest
Share on email

Ett av Sveriges mest välkända hotell, anrika Högfjällshotellet i Sälen, storsatsar på den gröna omställningen genom att erbjuda sina gäster möjlighet till laddning av elbilar.

Inför stundande vintersäsong har systemleverantören Next Green levererat ett samordnat CaCharge laddsystem till tre parkeringsområden vid Högfjällshotellet. Det rör områdena Högfjällsparkeringen, bostadsrättsföreningen Clüver samt vid själva hotellparkeringen och omfattar i denna etapp 20-talet laddplatser. Sedan tidigare har Högfjällshotellets systerföretag Gammelgården erbjudit smart elbilsladdning via ett likadant system.

– Utan tvekan ligger det i tiden att ett hotell ska kunna erbjuda laddplatser, berättar Martin Sahlberg, operativ chef vid Högfjällshotellet. Vi tittade på ett antal olika lösningar och Next Green presenterade ett helhetskoncept för laddning vid destinationsmål som var mycket attraktivt. Våra krav om enkelhet för bilisten, tydlig affärsmodell och hög kvalitet på produkterna uppfylldes med råge, menar Martin Sahlberg.

– Det känns hedersamt att få vara leverantör till ett hotell med höga ambitioner, säger Sebastian Hohenthal, säljchef på Next Green. Vi har skalbart laddsystem som vi levererat till många hotell och bostadsrättsföreningar, inte minst i fjällvärlden, där anläggningsägaren får en administrationsfri laddlösning och enkel möjlighet till extra intäkt vid sina parkeringsplatser. En viktig sak för att kunna skapa destinationsladdplatser är förmågan att kunna ladda många bilar på redan befintligt elabonnemang, fortsätter Sebastian Hohenthal. Vi menar att CaCharge avancerade laddteknik är marknadsledande och gör så att anläggningsägaren slipper dyra investeringar i nya elanslutningar.

Next Green Stories

Fler Stories

Vi stöttar framtidens ingenjörer

Next Green har under året haft glädjen att samarbeta med Hanna Ardenvik och Emma Wahlström från Utvecklingsingenjörsprogrammet på Högskolan i Halmstad. Tillsammans har vi diskuterat

Nyhet! Balk- och fasadfäste

Next Green – Rörfäste balk- och fasad 60-108 är  framtaget för att montera ett 60-108mm stolprör på exempelvis avvisarplank, avvisarbalk, kantbalk, stödmurar eller fasader för

Nyhet! Påkörningsskydd stolpe

Next Green – Påkörningsskydd stolpe 114-750 (E-nr: 27 002 96) är ett påkörningsskydd för din laddstation framtaget för att monteras antingen direkt i exempelvis betong