Brf Nordklint väljer Next Green

Dela storyn:

När medlemmarna i bostadsrättsföreningen Nordklint 1 i Stöten, Sälenfjällen bestämde sig för att investera i laddplatser för elbilar föll valet på ett smart laddsystem från Next Green. Styrelsen i föreningen gjorde under sensommaren och hösten 2021 en ordentlig genomlysning av marknaden och utvärdering av leverantörer.

Vi satte upp flera krav, bland annat att smidigt kunna konvertera befintliga motorvärmarcentraler till laddplatser utan alltför stora ingrepp, samt att leverantören tog på sig ett projektansvar för hela installationen, berättar Martin Blomberg som varit ansvarig för laddprojektet hos Brf Nordklint 1. Vidare var det viktigt för oss att få ett enhetligt system som inte bara innehåller en laddbox utan också ett administrationssystem som kan övervaka och rättvist ta betalt av den som laddar. För oss var också garanti- och tillgänglighetsvillkor viktiga, fortsätter Martin Blomberg.

Konceptet med driftsäkra och smarta produkter från svenska CaCharge kombinerat med vårt kunnande att få en laddanläggning att fungera som kunden vill ha det har visat sig vara starkt, säger Paul Eriksson, vd på Next Green. Ett tungt vägande argument är också den suveräna strömfördelningen som CaCharge har. På samma elanläggning som till motorvärmare kan vi utan uppgraderingar erbjuda laddplatser. Vi har levererat en hel del laddsystem till just bostadsrättsföreningar och parkeringsområden i svenska fjällvärlden och förfrågningarna ökar stadigt, menar Paul Eriksson.

Projektet med Brf Nordklint 1 är ett utmärkt samarbete mellan föreningen, Next Green och elinstallatören Midroc Electro (numera Granitor).

Next Green Stories

Fler Stories

Next Green levererar till ABB projekt

Next Green har fått glädjen att vara en del av ABB helhetslösning gällande laddsystem som installerats hos specialistdjursjukhuset i Strömsholm. ”Tack vare våra produkter möjliggör

Ny VD på Next Green

Ny VD på Next Green

I samband med bolagiseringen av affärsområdet Laddsystem, där Paul Eriksson tagit stafettpinnen som VD, tillträder Magnus Lindh nu som extern VD på Next Green. Magnus