Moramast visar vägen

Dela storyn:

Den nordiska experten på belysningsstolpar, Moramast, agerar föregångare genom att förenkla för sina medarbetare att ta klivet till fossilfria transporter. Under sommaren har Moramast låtit investera i en laddbox som monterats vid personalparkeringen utanför företagets lokaler. Där kan nu personalen ladda sina bilar under arbetstid. Försäljningschefen Håkan Gudmundson är en av dem på Moramast som nyligen skaffat en laddbar bil, en BMW 530 plugin hybrid.

– Jag har alltid varit nyfiken på ny teknik samtidigt som jag gillar bilar, berättar Håkan Gudmundson. Nu när det var dags att byta bil kändes det lockande att byta till en laddbar hybridbil. Så här långt är jag mycket nöjd med min nya bil, säger Håkan Gudmundson.

Håkan var den som tog kontakt med Next Green för att få hjälp med att ordna för laddning på jobbet men också hemma i bostaden. Efter en kort analys föreslogs laddboxar av modellen Elinta HomeBox.

Mica Hohenthal på Next Green berättar: energipåfyllningen av elbilar kommer i framtiden att ske huvudsakligen hemma samt vid arbetsplatsen. Undersökningar av hittillsvarande kör- och laddningsmönster visar att ca 95 % av laddningen sker som normalladdning i hemmiljön och på arbetsplatsen. Normalladdning är och kommer troligen att vara den vanligaste laddningstypen under överskådlig tid. Den innebär att en elbil laddas full på 6–10 timmar beroende på batteriets storlek och laddplatsens tillgängliga ström, oftast 230 V/10A-32A. Privatbilar laddas i huvudsak under kväll och natt eller i övrigt när bilen står parkerad en längre tid.

Mer information om Moramast hittas under www.moramast.se.

Next Green Stories

Fler Stories

Produktnyhet Vinkelfäste 60

Next Green Vinkelfäste 60 är framtaget för att monteras på stödmur eller fasader där distans behövs för vidare montage av laddbox. Vinkelfäste 60 är galvaniserat

Next Green + Ahlsell Oy Finland

Vi vill glädjande meddela att Next Greens produkter nu finns beställningsbara på S-nummer hos Ahlsell Finland. Flera av produkterna finns på Ahlsells finska lager för

Produktnyhet! Polebox Compact

Next Green Polebox Compact (E-nummer 27 004 12) är ett stolpfäste för mindre laddboxar avsett för montage på Ø 60 mm rörstolpe. Polebox Compact underlättar till