Orsa skaffar snabbladdare

Dela storyn:

I Orsa satsar man för framtiden och har beslutat att inskaffa en laddstation med hög effekt, så kallad snabbladdare, för elbilar. Laddstationen ska placeras vid Slipstenstorget i Orsa centrum och ska ersätta den äldre laddstolpe som sedan tidigare finns på platsen. Genom upphandling har Next Green fått uppdraget att leverera laddstationen med 50 kW effekt över likström samt 22 kW över växelström.

– Tanken bakom kommunens satsning är att kunna erbjuda såväl lokala Orsabor som besökare en möjlighet att snabbt fylla på energi i sina moderna bilar, säger Anneli Eriksson, trafikingenjör i Orsa kommun. Genom att placera laddstationen centralt i Orsa hoppas vi kunna locka fler besökare till vad Orsa har att erbjuda i centrumkärnan, fortsätter Anneli Eriksson. Vi vet sedan tidigare att vi har många turister och gäster som reser till oss med elbil, bland annat från Norge, och då känns det bra att vi inom kort kan erbjuda en fullgod möjlighet till snabbladdning, berättar Anneli Eriksson. Vidare finns det de som reser på E45 på sin väg till andra turistmål och som vi gärna vill locka in till Orsa så att de får se vilket trevligt ställe Orsa är, menar Anneli Eriksson. Projektet med snabbladdare i Orsa delfinansieras med hjälp av den offentliga stödformen Klimatklivet.

– I samband med affären med Orsa kommun utökar Next Green sitt affärserbjudande till att numera också omfatta högeffekts DC-laddare, säger Paul Eriksson, vd på Next Green. Vi har ju sedan tidigare sålt laddstationer och laddboxar baserat på växelström (AC) men kan alltså nu också utöka produktportföljen med större och kraftfullare pjäser, fortsätter Paul Eriksson. Det är produkter från GARO Efacec, ett svensk-portugisiskt samarbete, som nu tillförs Next Greens produktflora. Genom att nu kunna erbjuda såväl stora snabbladdare som laddstolpar för destinationer och laddboxar för hemmet har vi produkter för samtliga marknadssegment, berättar Paul Eriksson.

Montering och installation av laddstationen kommer att ske under september 2018. Här samarbetar vi med en lokal elinstallatör, Tomas Hanser på Ovansiljans Elmän ifrån Orsa, säger Paul Eriksson. Jag har i tidigare företagsbefattningar haft med Tomas och Ovansiljans Elmän att göra och det har alltid fungerat mycket bra. Därför känns det extra kul att vi fick till ett vinnande laddkoncept till Orsa kommun tillsammans med ett lokalt Orsaföretag, avslutar Paul Eriksson från Next Green.

Next Green Stories

Fler Stories

Öppettider semester

Precis som tidigare somrar kommer vi att hålla stängt under vecka 29-30 och med begränsad bemanning vecka 31. För att säkert kunna leverera Er beställning

Katalog 2024

Visste Du att vår produktkatalog även finns i tryckt version på både engelska och svenska? Sedan lanseringen i februari har vi delat ut över 1.000st.

Sommar update

Sommaren har anlänt till Mora och Sverige. Sedan årsskiftet har vi fått förmånen att träffa grossister och kunder runt om i landet. Vi har besökt