Orsa laddar snabbt

Vid en vädermässigt kylslagen tillställning invigdes under lördagen Orsa kommuns snabbladdare vid Slipstenstorget i Orsa centrum. Invigningen utfördes av kommunalrådet Mikael Thalin (C) som tillsammans med initiativtagaren Magnus Bjurman (S) lyfte på skynket till laddstationen och därmed kan besökare i Orsa med laddbara bilar snabbt fylla på ny energi i sina fordon.

Snabb-2

Först ut att testa den nya laddstationen var Eva från Orsa Bilpool som demonstrerade på bilpoolsföreningens Nissan Leaf hur enkelt man förser en elbil med ny kraft. På plats i kylar var ytterligare ett antal elbilsentusiaster men även bilhandlaren Pontus Krång från Mora Motorcenter var där och premiärvisade den helt nya Kia e-Niro, en elbil som spås bli en storsäljare på den svenska marknaden.

Orsa-bilpool

Next Green har haft den äran att förse Orsa centrum med denna första snabbladdare och tillsammans med lokala montörer fått laddaren på sin plats med utsikt över Slipstenstorget.

5 Kommentarer

 1. Rasmus Winkel den 2019-02-19 kl 16:47

  Tack så mycket. Skærmen er listen skjult, men ellers fungerer det fint.

 2. Thomas Lydhig den 2018-12-29 kl 20:49

  Hur tänker ni? Det finns INGEN information HUR man ska använda denna laddare! Ingen koppling till någon elbilsladdkedja!?
  Bara texten ”Tryck valfri knapp”.
  Riktigt dåligt!

  • Next Green den 2018-12-29 kl 21:18

   Hej igen. Informationen är på skärmen på laddstationen när du aktiverar laddningen. Den är inte kopplad till någon laddkedja eftersom Orsa kommun har valt att ha fri laddning för tillfället. Prova med att trycka på någon av knapparna bredvid skärmen. Om du har klagomål på laddaren föreslår jag att du vänder dig till Orsa kommun.

   Vänliga hälsningar
   Next Green

   Paul Eriksson

 3. Thomas Lydhig den 2018-12-29 kl 14:04

  Hur laddar man? Betalning?

  • Next Green den 2018-12-29 kl 21:15

   Hej Thomas. Det ska bara vara att ansluta den laddsladd som passar i din bil och följa instruktionerna på skärmen. Vad jag vet så har Orsa ingen debitering på denna laddstation.

   Vänliga hälsningar

   Paul Eriksson

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.